Mijn aanpak

Psychosociale therapie is een professionele vorm van hulpverlening met als doel om jou te ondersteunen bij psychische en/of sociale problemen.

“As traumatised children we always dreamed that someone would come and save us. We never dreamed that it would, in fact, be ourselves, as adults.” 

Alice Little

 

Mijn aanpak is gebaseerd op psychosociale-  hypnotherapie, NLP en mijn levenservaring. Deze combinatie stelt mij in staat om samen met jou gericht op zoek te gaan naar de kern en oplossing van je probleem zodat jij weer meer rust en vrijheid kan ervaren.

Hieronder volgt een kleine greep uit de methoden en werkwijzen die ik gebruik:

  • Werken met persoonlijkheidsdelen
  • Regressie met innerlijk kind werk
  • Individuele opstelling
  • Ontspanningsoefeningen
  • Visualisatie
  • Pijnveranderingstechnieken
  • Tijdlijn

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij het gebruik van  trance therapeutisch wordt ingezet. Hierdoor kun je dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen komen. In tegenstelling tot hetgeen tijdens theaterhypnose gebeurt, behoud je altijd de controle over jezelf. 

Een man kroop buiten op handen en voeten rond onder een lantaarn toen een vriend langskwam. “Wat ben jij aan het doen?” vroeg de vriend. “Ik zoek mijn sleutel. Ik heb hem verloren.” De vriend ging ook op zijn knieën en beiden zochten lange tijd in de modder onder de lantaarn. Toen ze niets vonden, richtte zijn vriend zich tot de ander met de vraag:

“Weet je zeker dat je hem hier bent kwijtgeraakt?” De man antwoordde: “Nee, maar verderop is het donker en kan ik niks zien.”

Bron onbekend.

Meestal wordt de oplossing van onze problemen in ons bewuste gezocht, zoals de man die in het licht van de lantarenpaal naar zijn sleutel zoekt. Als de oplossing daar niet is te vinden kan hypnotherapie helpen om buiten het schijnsel van de lantarenpaal, in het onbewuste te gaan zoeken zodat deze ervaringen alsnog verwerkt kunnen worden.

NLP neuro linguïstisch programmeren

Wij nemen onze omgeving waar via onze zintuigen en reageren vaak automatisch. Met behulp van NLP leer je hoe je de wereld om je heen waarneemt, hoe je de informatie verwerkt en hoe je daarop reageert. Door dit bewust te maken kan de vrijheid ontstaan om te veranderen.

Er was eens een tempel met een zaal waar duizend spiegels waren. Op een dag kwam een verdwaalde hond in deze zaal terecht. Hij keek rond en zag duizenden honden om zich heen, liet zijn tanden zien en gromde dreigend. Duizend honden lieten ook hun tanden zien en gromden dreigend terug.  

Een tijdje later kwam een andere hond in de zaal met de duizend spiegels. Hij keek rond, zag duizend andere honden en zwaaide vrolijk met zijn staart. Duizend honden kwispelden vrolijk naar hem terug.    

Naar een oud verhaal: De zaal met de duizend spiegels

Rijangst en therapie

Naast psychosociaal hypnotherapeut, heb ik ook veel ervaring met rij-instructie. Deze unieke combinatie maakt het mogelijk om zowel in mijn praktijk als in de auto te kunnen en mogen werken.

Meer informatie onder het kopje ‘Rijangst’.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Je bent van harte welkom!