Mijn aanpak

“As traumatised children we always dreamed that someone would come and save us. We never dreamed that it would, in fact, be ourselves, as adults.” 

Alice Little

Mijn aanpak is gebaseerd op psychosociale-  hypnotherapie, NLP coaching en mijn levenservaring.

Deze combinatie stelt mij in staat om samen met jou gericht op zoek te gaan naar de kern van je probleem. Ik kan je helpen om het verleden meer los te laten of meer balans in je leven te brengen zodat jij weer meer rust, ruimte, vrijheid of vertrouwen kan ervaren.

Psychosociale therapie is een professionele vorm van hulpverlening met als doel om jou te ondersteunen bij psychische en/of sociale problemen.

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij het gebruik van  trance therapeutisch wordt ingezet. Hierdoor kun je dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen komen. In tegenstelling tot hetgeen tijdens theaterhypnose gebeurt, behoud je altijd de controle over jezelf.

NLP (neuro linguïstisch programmeren) Met behulp van NLP leer je hoe je de wereld om je heen waarneemt, hoe je de informatie verwerkt en hoe je daarop reageert. Door dit bewust te maken kan de vrijheid ontstaan om te veranderen.

  Hieronder een kleine greep uit de methoden en werkwijzen uit mijn gereedschapskist:

  • Regressie therapie
  • Innerlijk kind werk
  • Opstellingen
  • Ontspanningsoefeningen
  • Visualisatie
  • Pijn-veranderingstechnieken
  • Gesprekstechnieken
  • EMDR
  • EFT
  • Re-incarnatie

  Een man kroop buiten op handen en voeten rond onder een lantaarn toen een vriend langskwam. “Wat ben jij aan het doen?” vroeg de vriend. “Ik zoek mijn sleutel. Ik heb hem verloren.” De vriend ging ook op zijn knieën en beiden zochten lange tijd in de modder onder de lantaarn. Toen ze niets vonden, richtte zijn vriend zich tot de ander met de vraag:

  “Weet je zeker dat je hem hier bent kwijtgeraakt?” De man antwoordde: “Nee, maar verderop is het donker en kan ik niks zien.”

  Bron onbekend.

  Meestal wordt de oplossing van onze problemen in ons bewuste gezocht, zoals de man die in het licht van de lantarenpaal naar zijn sleutel zoekt. Als de oplossing daar niet is te vinden kan hypnotherapie helpen om buiten het schijnsel van de lantarenpaal, in het onbewuste te gaan zoeken zodat deze ervaringen alsnog verwerkt kunnen worden.

  Rijangst en therapie

  Naast psychosociaal hypnotherapeut, heb ik ook veel ervaring met rij-instructie. Deze unieke combinatie maakt het mogelijk om zowel in mijn praktijk als in de auto te kunnen en mogen werken.

  Meer informatie onder het kopje ‘Rijangst’.

  Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

  Je bent van harte welkom!